Αρχή λειτουργίας

Τις επόμενες ώρες και ημέρες, το blog θα εμπλουτιστεί με υλικό που αφορά τις επερχόμενες εκλογές της Ε.Υ.Π.Σ.Κ.Μακεδονίας το σύνολο των υποψηφίων και των άλλων παρατάξεων, καθώς και τις θέσεις και απόψεις των υποψηφίων της Δ.Α.Κ.Π.Κεν.Μακεδονίας. Μπορείτε να επικοινωνείτε με το blog μας στην διεύθυνση: pyrosvestes.ken.makedonias@gmail.com

Διαβάστε τα ονόματα των υποψηφίων:





Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Δάρατζης Χρήστος Υποψήφιος για το Δ.Σ.



  Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι.
  
   Πιστεύοντας ότι η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, οφείλει και πρέπει να πρωταγωνιστεί και να πρωτοστατεί στις συνδικαλιστικές διεκδικήσεις, καθώς  και στη δράση για καλύτερες συνθήκες εργασίας , θεσμικές και οικονομικές διεκδικήσεις, αποφασίσαμε μια μικρή ομάδα συναδέλφων, να πλαισιώσουμε με την υποψηφιότητα μας, τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΚΕΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.
  Στις δύσκολες συνθήκες για το συνδικαλισμό που δημιουργήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, με κυβερνητικές αποφάσεις για περικοπές που ξεπέρασαν κάποιες φόρες το 35 με 40% του ετήσιου εισοδήματος μας , την καταιγίδα που δεχτήκαν τα ασφαλιστικά και θεσμικά μας δικαιώματα, εμείς έχοντας ως σκοπό την ανάδειξη προβλημάτων σε όλη τη Περιφέρεια μας και τον ίδιο το συνάδελφο καθώς και τη διατήρηση του ενιαίου και αδιαίρετου Π.Σ. συμμετείχαμε και θα συμμετέχουμε σε οποιοδήποτε κάλεσμα για δράση και αγώνες μας γίνει, αλλά παράλληλα να θέσουμε και τους στόχους  για  παραπέρα  πορεία του συνδικαλιστικού κινήματος.
   Με τη συμμετοχή μου στο Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ. τα προηγούμενα χρόνια , θεωρώ βέβαιο ότι   το  συνδικαλιστικό  κίνημα  είναι  μονόδρομος  για  την  εξέλιξη  και  την πορεία του  Πυροσβεστικού  Σώματος  και  των  Εργαζομένων, γιατί θεωρούμε πολύ σημαντικό να μιλάμε για συνδικαλιστική δράση παρόλα που είμαστε ένστολοι και αυτό είναι  μια κατάκτηση του συνδικαλιστικού κινήματος, πάντα όμως με τη συμμέτοχη όλων και όχι των λίγων που θα δέχονται κριτική από τους μη συμμετέχοντες μέσα από τα Κ.Ψ. ή τους καναπέδες των σπιτιών τους. Προσπάθησα και εγώ με τη σειρά μου από θέση ευθύνης μέσα στο Δ.Σ., να προσφέρω και να βάλω ένα μικρό λιθαράκι σε αυτό που λέγεται  Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ., τιμώντας τη ψήφο των συναδέλφων , με όποιες αστοχίες ή παραλείψεις έγιναν, αφού είχαμε να κάνουμε με μια Πολιτική και Φυσική Ηγεσία που απαξίωναν κάθε ώρα τον Έλληνα Πυροσβέστη και χρησιμοποιώντας προσχηματικά την οικονομική κρίση, θυσίασαν εργασιακές-συνδικαλιστικές κατακτήσεις πολλών χρόνων μέσα σε λίγες εβδομάδες. Κατηγορηθήκαμε  και ενοχοποιηθήκαμε, από κάποιους  αφού λειτουργήσαμε ως ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ και όχι κάτω από παραταξιακές σημαίες και αντιλήψεις , αλλά βέβαια όπως πάντα χωρίς  να συμβιβαστούμε, γεγονός που ενοχλούσε και ενοχλεί κάποιους.
   Αναδείξαμε και προωθήσαμε θέματα χωρίς να ξεχνάτε συνάδελφοι ότι ΔΕΝ είμαστε Αρχηγείο ή Υπουργείο να δώσουμε εμείς τις λύσεις και τις απαντήσεις, ενώ κάποιοι προσπάθησαν να μας φιμώσουν και να μας απαξιώσουν με απειλές και τακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές. Συμμετείχαμε σε συγκεντρώσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, ενημερώσαμε τους συναδέλφους με έγγραφα και αναδείξαμε θέματα μέσα από δελτία τύπου , είχαμε ενεργή συμμετοχή στα συνέδρια της ΠΟΕΥΠΣ, αλλά και μέσα από το διεκδικητικό πλαίσιο που έχουμε συντάξει  καταγράψαμε και ιεραρχήσαμε θέματα , προβλήματα και προτάσεις για Ασφαλιστικά, οικονομικά, θεσμικά και γενικού ενδιαφέροντος θέματα. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση που να έπρεπε να δραστηριοποιηθούμε σε κάποιο θέμα που μας τέθηκε και να μην το κάναμε οποιαδήποτε ενέργεια για αυτό..
    Για όλους εμάς  είναι μια ιδιαίτερη στιγμή  καθώς μέσα από την υποψηφιότητα μας στην ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ,  διακηρύσσουμε  ότι η πρόταση αυτή   αποτελεί  την συνισταμένη  ρευμάτων  σκέψης  και  δημιουργίας,  που  στόχο  έχουν  την  περιφρούρηση  και την  εμπέδωση  των  εργασιακών  κατακτήσεων, την καθιέρωση  δημοκρατικού διαλόγου  απορρίπτοντας  παράλληλα  τον  Κομματικό  φανατισμό, την υποκρισία  και  τις   ακρότητες, καθώς και τη μη συμμέτοχη μας σε οποιοδήποτε πρόταση για ρουσφετολογική συναλλαγή εις βάρος των συναδέλφων.
  Μαζί με άλλους αξιόλογους συναδέλφους που έθεσαν υποψηφιότητα, εκπροσωπώντας όλους τους Νομούς και όχι μόνο κάποιους από αυτούς, θέλουμε να καταδείξουμε την σκέψη μας για συνεργασία και εκπροσώπηση, όλων πλέον σε μια κοινή κίνηση για δράση και συνεργασία. Παλιοί και νέοι , με μεράκι και όρεξη για ενασχόληση με τα κοινά, θα προσπαθήσουμε να σταθούμε δίπλα σε όλους εσάς , αφού δεν είμαστε άγνωστοι με όλους εσάς, αλλά μας ενώνει η καθημερινή μας ενασχόληση με τη μάχιμη υπηρεσία και τα προβλήματα του Π.Σ.
  Κατά  την γνώμη  μου  βρισκόμαστε  σε  μια  δύσκολη  συνδικαλιστική  περίοδο  που τους επόμενους μήνες όσοι αποτελέσουν το νέο Δ.Σ. θα πρέπει όχι μόνο να διεκδικήσουν αλλά σίγουρα να αγωνιστούν να περισώσουν, όλα όσα ακούμε ως φήμες ότι μας ετοιμάζουν η Πολιτική και Φυσική μας Ηγεσία  Για την Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ.  μετά  από  μια  πορεία  τόσων ετών  οι  δικαιολογίες  περιττεύουν και πρέπει να είναι στη πρώτη γραμμή των εξελίξεων χωρίς πειράματα και απαξιωτικές συμπεριφορές κάποιων λίγων συναδέλφων.
 Οφείλουμε  να  στείλουμε  μέσα  από τη διαδικασία των εκλογών και της επιλογής του νέου Δ.Σ.,  μήνυμα  ενότητας,  συμμετοχής  και  αγωνιστικής  συλλογικής  δράσης  για  να είμαστε  πιο  αποτελεσματικοί,  πιο  αποφασιστικοί στα  προβλήματα  μας.
Σίγουρα έγιναν πολλά και μπορούν να γίνουν περισσότερα.
  Αυτό θέλουμε και αυτό θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε , με πνεύμα ενότητας και συνεργασίας  όσοι από εμάς εκλεγούν στο νέο Δ.Σ. με τη στήριξη σας και την οποία θέλουμε.
ΔΑΡΑΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
                                                                                                                  Υποψήφιος για το Δ.Σ.